bel ons be nw      
bel ons nl nw      
vraag groen      
offerte groen      

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Informatie aanvraag BAZIR

Wil je meer weten over de collectie van BAZIR?

 

Vul dan het formulier in!

Designed by BAZIR

Verbluffend licht en akoestische prestaties in één. Dat is het spraakmakende concept van de 3d akoestische lichtobjecten van BAZIR.

 

Met hoogstaande akoestische technologie en fraaie lichtontwerpen verbetert BAZIR het akoestisch comfort in ruimtes waar mensen werken, verblijven en elkaar ontmoeten.

 

Met de collectie akoestische objecten is een scala aan combinaties mogelijk door de vele keuzemogelijkheden in vorm, kleur, stof en textuur. Het resultaat: mooie en bijzondere akoestische objecten (met of zonder lichtfunctie) ontworpen door BAZIR.

Absorptiemateriaal

De akoestische 3D lichtobjecten zijn gemaakt van het geluidsabsorberende materiaal Basotect.

 

Basotect is een akoestisch schuim met een open celstructuur. De open cellen/gaatjes zijn inherent aan het materiaal. Dit maakt deel uit van de schuimstructuur en zorgt voor een uitstekende geluidsabsorptie van Basotect. 

 

basotect photo

 

Het productieproces wordt gekenmerkt door diverse handmatige bewerkingen die het product uniek maken. Dit onderstreept het traditionele karakter van dit 3D akoestisch lichtobject.

 

handcrafted cvousplait acoustic light

 

Het 3D vormen

Het Basotect schuim wordt in model gebracht door middel van frezen. Kleine freessporen of naadjes kunnen niet worden vermeden en zijn inherent aan het productieproces. 

 

Flock afwerking

Flock is een kunststof vezel dat een fluweelachtig gevoel geeft. Flockvezels versterken de geluidsisolerende eigenschappen van Basotect. Flock wordt elektrostatisch aangebracht en dit zorgt ervoor dat de flockvezels rechtop staan.  

 

Kleur 

De flockkleur is afhankelijk van het materiaal waarop het wordt aangebracht. Dezelfde kleur flock ziet er anders uit wanneer het op metaal of schuim wordt aangebracht. Verschillende productieruns kunnen geringe kleurafwijkingen vertonen.