Akoestische PET-panelen

Gemaakt van PET (waaronder je waterflesje) .. echt waar!

PET-panelen kleuren
Akoestische scheidingswand open kantoor
Bedrukt met bladnerven
Akoestische werkplek
Of je bouwt er een bel-box van

PET-panelen van 18, 25 en 40 mm dik

Het FIBER akoestisch PET-paneel, in de wandelgangen ook wel PET felt genoemd, is onze nieuwe ‘ster aan het front’ met de looks van vilt. Vergezeld van uitstekende akoestische eigenschappen en nog meer creatieve toepassingsmogelijkheden, is dit PET-paneel met recht onze sterspeler.
Het materiaal is 100% PET waarvan 30% afkomstig is van gerecyclede waterflesjes. Na gebruik is het paneel weer 100% recyclebaar.

Het paneel is in diverse diktes, kwaliteiten en kleuren leverbaar.

De dikte is 18, 25 of 40 mm dik. De akoestische kwaliteit gaat van ‘best-in-class’ (25 en 40 mm) naar ‘second-best-in-class’ (18 mm). Voor elke toepassing hebben we een geschikte kwaliteit.

De mogelijkheden van het PET-paneel zijn oneindig:

  • in elke gewenste kleur te bedrukken d.m.v. ‘stay-open-druktechniek’
  • van klein tot wel 2 x 3 meter
  • in elke gewenste vorm te snijden
  • d.m.v. insnijdingen zetten we het paneel rond
  • cut-outs met creatieve of basic patronen zodat je erdoor kunt kijken

Wist je trouwens dat …..

….. wij als productontwikkelaar en designer nauw betrokken zijn bij het ontwikkelingsproces van deze PET-panelen bij de fabrikant. Dit betekent dat wij ook nieuwe ontwikkelingen nauwgezet kunnen volgen ‘vanuit de keuken’. Dit PET-paneel, dat overigens in Europa geproduceerd wordt, hoeft geen lange reis in een container te ondergaan. We kennen daardoor korte transportbewegingen en dat scheelt weer op de ‘carbon-foot-print’.

Pet paneel 25 mm cvousplait
Pet paneel 40 mm cvousplait
Pet paneel 18 mm cvousplait
akoestische waarde grafiek 25G44
akoestische waarde grafiek 40W44
akoestische waarde grafiek 18G22

Let's recycle

Van afvalproduct naar hergebruik. Zo doen we dat! Het materiaal waarvan dit akoestisch paneel is gemaakt, is 100% PET. Zo’n 30% daarvan is afkomstig van onder andere gerecyclede waterflesjes.

Een afvalproduct, dat hergebruikt kan worden tot een hoogwaardig akoestisch product, klinkt natuurlijk als muziek in de oren en dat ís het ook.

Wij blijven het PET-paneel achter de schermen verder ontwikkelen en zoeken steeds naar nog betere mogelijkheden om afval te hergebruiken.

recycle pet paneel cvousplait

Het productieproces

PET afval, waaronder de welbekende waterflesjes, wordt vermalen en hierdoor blijven er korrels over. Van deze korrels maken we vezels en deze vezels zijn het basisingrediënt van onze akoestische PET-panelen. Via een ingewikkeld productieproces maken we hele grote ‘dekens’ van deze vezels. Daarna persen en verhitten we de zachte dekens, zodat er een vormstabiel XL PET-paneel van wel 2 x 3 meter overblijft.

WE MAKEN HEEL VEEL PRODUCTEN
VAN HET PET-PANEEL

Het materiaal laat zich geweldig bewerken en is stabiel en vormvast. De akoestische prestaties zijn uitstekend. De technische fiches zie je in de akoestiek design shop bij elk product staan en kun je eenvoudig downloaden.

Enkele bewerkingen: bedrukken met afbeelding/kleur/illustratie/foto/logo, cut-outs maken, V-groeven maken, insnijden en rond zetten, 3D objecten maken zoals meubels of belboxen.

akoestische fotopanelen stilleven cvousplait
Verdeler akoestisch vergaderruimte
akoestische wandbekleding petfelt
Akoestisch PET-paneel mozaïek
Geluiddemping in radio-studio
akoesische baffles zijkant
Minder nagalm open ruimte
akoestische wandbekleding wanden verbeteren akoestiek

Kleuren op wit PET-paneel

Op het standaard witte PET-paneel van 18 of 25 of 40 mm dik, drukken wij elke kleur of afbeelding. Dit kan dus ook een foto zijn, een mooie tekst, een logo of illustratie.

Pet paneel met bedrukking
Pet paneel met bedrukking

Kleuren op grijs PET-paneel

Op het standaard grijze PET-paneel van 18 of 25 of 40 mm dik, drukken wij elke kleur of afbeelding. Om de bedrukking wat op te peppen, drukken we eerst een semi-transparante witlaag en daarover drukken we een foto, een mooie tekst, een logo of illustratie.

Bij het grijze basismateriaal blijf je de mooie vezelstructuur zien en het paneel behoudt daarmee zijn viltachtige ‘look & feel’.

Pet paneel waterflesje
Pet paneel recycle waterflesje

JA!

Ik wil graag meer weten over de akoestische PET-panelen

contact voor PET-panelen

In het formulier op onze contactpagina kun je ons vertellen wat je over de PET-panelen wilt weten.

← terug naar overzicht akoestische producten