Akoestisch advies & ontwerp B2B

akoestisch advies cvousplait
kennismaken advies
Van advies
advies over akoestische producten
cvousplait advies en ontwerp
Tot voorstel

Wij verbeteren de akoestiek op plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten, werken en verblijven. Wij zorgen voor een rustige (werk-)omgeving waar je geconcentreerd kunt werken en prettig kunt verblijven. Een plek waar je niet teveel hinder ondervindt van storende geluiden of nagalm.

Dit begint voor ons met goed luisteren: telefonisch, via een zoom-of teamsmeeting en/of op locatie van de opdrachtgever. Daarna werken we een plan van aanpak uit waarbij we producten uit onze bestaande collectie voorstellen of waarbij we akoestische producten ontwerpen die naadloos aansluiten bij het interieur én de opdrachtgever.

Ontwerp akoestisch product

We ontwerpen en produceren onderscheidende akoestische producten. We werken met akoestische materialen die goed tot uitstekend scoren op akoestische waarde én die ons veel creatieve vrijheid geven. We zeggen dus niet voor niets ‘akoestische producten die ÉCHT werken’.

Van ontwerp
absorberend fotopaneel cvousplait geluid
3D akoestiek wandpaneel tandarts
Globe akoestische verlichting
Repeat akoestische wandpanelen
akoestisch paneel vogels verbeteren akoestiek
a brand new day paneel
Akoestische verlichting lampen
akoestische wandbekleding wanden verbeteren akoestiek
Verdeler akoestisch vergaderruimte
Lollipop bureauschermen
Minder nagalm door panelen
Tot product
Van klein
akoestische wandpanelen in belcel
rustig telefoneren in glazen bel-unit
akoestische wandbekleding petfelt
decoratieve én akoestische wand in kantine
Tot groot
akoestische bureauschermen
totaalinrichting kantoorruimte financiële instelling

Wil je contact met ons, heb je een vraag of wil je een afspraak plannen?

Bellen

bellen kan altijd tijdens onze kantooruren
ma – vr van 09:00 – 16:00 uur
NL 0416 – 66 66 34
BE 011 – 55 37 05

Mailen

vertel ons waarmee we je kunnen helpen of welke vraag je hebt

mail ons

Online kennismaking

een meeting via zoom of teams kun je hier inplannen

plan kennismaking

Enkele voorbeelden van akoestisch advies & ontwerp

Kantoren gezondheidsfondsen

Voor een overkoepelende fondsenorganisatie, waar diverse gezondheidsorganisaties in 1 pand zijn samengevoegd, werken we regelmatig en met veel plezier. Ditmaal kregen we het verzoek om de grote, open, centrale inkomhal te herontwerpen en te voorzien van een aangenaam akoestisch comfort. Een nadrukkelijke wens was om de factor natuur in het ontwerp te integreren.

Ontwerp akoestiek plattegrond
akoestische scheidingswand met lamellen
akoestische wandbekleding
akoestische fotopanelen met bomen
akoestische fotopanelen vogels

Kantoor Nederland waar mensenlevens worden gered

Glazen wanden en open ruimtes

Een vaak terugkomende vraag is: “hoe kun je in een open kantoorruimte, de akoestiek onder controle krijgen?” Onze opdrachtgever heeft door Peutz (onafhankelijk bureau van raadgevende ingenieurs op het gebied van o.a. akoestiek) een voorstudie laten uitvoeren. Op basis van deze bevindingen hebben wij een concreet plan van aanpak voorgesteld en ten uitvoer gebracht. Ten eerste het plaatsen van akoestische scheidingswanden tussen de werkeilanden en ten tweede de glazen wanden voorzien van geluidsabsorberende panelen. Dankzij de scheidingswanden botsen de geluidsgolven op diverse blokkades, worden geabsorbeerd en nemen daardoor in sterkte af. De geluidsabsorberende panelen op de glazen wanden zorgen ervoor dat het geluid geabsorbeerd wordt i.p.v. gereflecteerd. De combinatie van beide oplossingen zorgt ervoor dat de geluidsbeleving in het open kantoor een stuk rustiger werd en men weer geconcentreerd kon werken.

Voor wat betreft het ontwerp is bewust gekozen voor een rustige kleur die niet teveel aandacht vraagt en een cut-out die subtiel aanwezig is en terugkomt in alle producten.

Akoestische scheidingswanden
Geluid blokkeren
Geluidsabsorberende deur
Minder nagalm door panelen
Akoestische panelen glazen wand

Private banker België

Akoestische scheidingspanelen

Deze akoestische panelen zijn gemaakt van petfelt en doen dienst als scheiding tussen werkplekken of ruimtes of ze worden gebruikt om de reflectie van het geluid op glazen wanden te verzachten. Door de perforatie blijft visueel contact mogelijk.

pet paneel akoestische voor raam
akoestiek bij trappenhal

Hoofdkantoor hotelketen

Hotel open kantoor geluid

Voor het hoofdkantoor van een hotelketen werden we wederom ingeschakeld om voor de uitbreiding van het kantoor (400 m2) een akoestisch totaalplan te maken. In de open kantoorruimte hebben we verschillende akoestische ‘blokkades’ gemaakt om werkfuncties van elkaar te scheiden. Tevens werden de wanden voorzien van goed absorberende wandpanelen. Het resultaat: een open kantoorruimte waar je geconcentreerd kunt werken maar ook intensief kunt bellen.

open kantoor minder nagalm

Hoofdkantoor papierwarenhuis

Akoestiek ontwerp envelop
akoestisch ontwerp ava

Wat ontwerp je voor een papierwarenbedrijf?

Wie had gedacht dat de binnenzijde van veiligheidsenveloppen tot inspiratie voor een akoestisch paneel zou kunnen dienen?

Op deze manier leggen we de link van het bedrijf dat in papierwaren doet met het ontwerp van een geluidsabsorberend paneel.

Ontwerp in huisstijl

Ontwerp akoestische wandpanelen mozaik

Huisstijl in totale akoestische inrichting

Voor Bosch Rexroth hebben we een mozaïk op de wand ontworpen waarin de kleuren van de huisstijl terugkomen. Net zoals in het logo, zijn de bovenste panelen in het donkerblauw uitgevoerd en de onderste panelen volgen de lichtere kleuren blauw, grijs en rood van de huisstijl. Daarnaast hebben we op diverse plaatsen in het kantoor verticaal hangende panelen geplaatst, van kleine panelen boven kasten tot panelen van 200 cm lang.

akoestische panelen boven kast