Akoestische lampen

Verbluffend licht en akoestische prestaties in één

Beam akoestische burolamp
Beam akoestische bureaulamp
Slanted geluidsabsorberende verlichting
Akoestische hanglamp Slanted
Akoestische lampen
Akoestische hanglamp Versailles

Akoestische lampen voor sfeer en rust

Een mooiere bundeling van krachten kunnen we ons niet voorstellen: akoestiek én licht. Een goede verlichting is net als een aangename akoestiek een belangrijk inrichtingselement voor elk kantoor, huis, restaurant, etc.

Bovendien is de plaats waar je de verlichting plaatst, in een aantal gevallen, dicht bij de bron van het geluid. Denk aan een akoestische hanglamp boven een vergadertafel of werkplek op kantoor. Het geluid dempen waar de bron is, is een gouden regel.

Een andere mogelijkheid is een akoestische hanglamp in een ontvangstruimte, lobby of entree. Twee vliegen in één klap. De geluidsabsorberende verlichting krijgt dan een sculpturaal karakter en wordt een echte blikvanger. Eigenlijk spreken we beter van een échte geluidsvanger. De geluidsabsorberende waarde van de lamp zal ook hier positief bijdragen aan een beter akoestisch comfort.

Het materiaal van onze PET panelen is uitermate geschikt voor het maken van akoestische lampen. Het is sterk geluidsabsorberend, lichtgewicht, vormstabiel en sterk. Bovendien biedt dit materiaal op creatief vlak zeer veel mogelijkheden, zowel in vorm als in kleur.

 

 

Akoestische elementen toevoegen aan bestaande verlichting

Het is vaak goed mogelijk om akoestisch materiaal te integreren met bestaande verlichting.

Mocht je al bestaande verlichting hebben, dan kunnen we altijd kijken of we er akoestische ‘vleugels’ of accessoires aan toe kunnen voegen, zodat er een akoestische lamp ontstaat.

Kijk bijvoorbeeld eens bij de Versailles op deze pagina, deze lampen hebben dankzij de toegevoegde vleugels een zeer groot absorberend oppervlakte gekregen. Hierdoor werden het akoestische hanglampen. In een ruimte die vanwege monumentenzorg zeer beperkt was in de mogelijkheden, kregen we de akoestiek toch onder controle.

We werken voor onze akoestische lampen nauw samen met een verlichtingsfabrikant om hun lichtbronnen te integreren in onze ontwerpen. Twee specialismen die bij elkaar komen om de akoestiek in elk kantoor, huis, restaurant te verbeteren dankzij een uitgekiend akoestisch ontwerp.

maatwerk akoestische lamp
Bestaande verlichting met toegevoegde akoestische vleugels
Akoestische verlichting
Akoestische lamp Mobilé
Stack geluidsabsorberende lamp
Stack akoestische lamp
Maatwerk akoestische verlichting
Bestaande verlichting met toegevoegde akoestische vleugels
detail lamp met geluidsabsorptie
Detail
KU Leuven akoestische lamp
Opstelling voor een geluidsmeting van een XL lamp met een hoogte van 3 mtr.

JA!

Ik wil graag contact over akoestische lampen

Contact over akoestische verlichting

In het formulier op onze contactpagina kun je aangeven over welke lamp je meer informatie wenst. Misschien ben je op zoek naar maatwerk? Ook dat kan!

← terug naar overzicht akoestische producten