Akoestische raampanelen

Deze geluidsabsorberende panelen mogen gezien worden

Akoestische raampanelen
Geluidsabsorberende panelen raam
Akoestische panelen glazen wand

Glazen wanden zijn reflecterende oppervlaktes

Veel (vergader-) ruimtes zijn voorzien van glazen wanden. Hiermee probeert men transparantie in een ruimte te creëren, maar de akoestiek wordt er niet beter op. Glazen wanden zijn enorm reflecterende oppervlaktes en juist in een ruimte waar je rustig zou moeten kunnen vergaderen, zullen de geluidsgolven blijven reflecteren totdat ze uiteindelijk in kracht verminderen.

 

Wat kun je er tegen doen?

Door de glazen wanden of ramen te voorzien van akoestische materialen, zorg je ervoor dat de geluidsgolven worden geabsorbeerd en neemt de rust in de ruimte toe. De transparantie kun je blijven behouden door de panelen te voorzien van een gaatjespatroon (cut-out) en door niet de hele wand, maar grote gedeeltes te voorzien van deze geluidsabsorberende panelen.

 

Cut out cvousplait

9 mm dik

De geluidsabsorberende panelen, die je voor een glazen wand of raam hangt, hebben een dikte van 9 mm.

Het formaat, de kleur en de cut-out maken we geheel naar wens.

Geluidsabsorberende raampanelen
Akoestisch raampaneel
Cut out uitsnijding uitsnede akoestisch paneel
akoestiek bij trappenhal

Welke designs zijn mogelijk?

In principe zijn alle designs mogelijk. Let er wel altijd op dat hoe meer gaatjes in een paneel zitten, hoe minder de akoestische absorptie zal zijn. Het is altijd een evenwicht zoeken tussen de gewenste transparantie en de gewenste akoestische prestatie.

 

Kan ik zelf een akoestisch raampaneel ontwerpen?

Jazeker … geef ons een schets of voorbeeld en we kijken of het technisch haalbaar is. Zo kun je het design van het paneel helemaal bij je wensen laten aansluiten … je kunt er letters uitsnijden, een (bedrijfs-)logo in verwerken, een eigen patroon maken, noem maar op. Het resultaat? Een geluidsabsorberend raampaneel, geheel op maat.

Ja!

Ik wil graag een offerte ontvangen voor een akoestisch raampaneel

contact voor akoestische raampanelen

In het formulier op onze contactpagina kun je aangeven wat je wensen zijn en/of wat je zoekt. We zorgen er dan voor dat je een offerte ontvangt.

← terug naar overzicht akoestische producten