Geluidsabsorberende panelen

CVOUSPLAIT EN RUIMTEAKOESTIEK

Koraal geluidsabsorberend fotopaneel
op de wand
akoestische plafondpanelen HOI
aan het plafond
Akoestisch raampaneel
voor een raam

Als je overlast hebt van het geluid in een ruimte, kunnen geluidsabsorberende panelen letterlijk het verschil maken. Misschien vind je het geluidsniveau storend of blijft het geluid maar rondzingen in de ruimte, waardoor je minder geconcentreerd kunt werken of een storend gevoel ervaart. Geluidsabsorberende panelen nemen letterlijk het geluid op en hierdoor zul je merken dat het geluidsniveau daalt en ook dat de hinderlijke nagalm (echo) korter wordt.

De absorptiewaarde van een materiaal speelt een grote rol in de werking van het geluidsabsorberend paneel. Een paneel dat 10% van het geluid absorbeert resulteert in een andere werking dan een paneel dat 80% van het geluid absorbeert. Wij werken altijd met materialen die een goede absorptiewaarde hebben. De absorptiewaarde (akoestische waarde) vind je bovendien terug bij het product op de website of in een offerte.

De positionering van de geluidsabsorberende panelen is, naast de absorptiewaarde van het akoestisch materiaal, één van de succesfactoren in het verbeteren van de akoestiek.

Wanden en plafonds zijn in veel gevallen goede plaatsen om geluidsabsorberende panelen toe te passen. Door het plaatsen van akoestische wandpanelen of akoestische plafondpanelen, zullen geluidsgolven worden geabsorbeerd i.p.v. gereflecteerd. Een gouden regel is: plaats een akoestisch paneel zo dicht mogelijk bij de geluidsbron en zoveel mogelijk in de richting waarnaar het geluid zich verplaatst.

Kortom: de sleutel tot succes is (1) een goede absorptiewaarde van het akoestisch materiaal en (2) een goede positionering van het akoestisch paneel.

JA!

Laat me meer van jullie producten zien

naar akoestische producten